Ejendomsselskab sparer omkostninger til vedligeholdelse

Castellum har senest brugt solafskærmning i sin nye kontorejendom på Kalvebod Brygge i København.

 

Castellum har med passiv opvarmning sparet på drift og vedligeholdelse

Problemer og særligt omkostninger er ofte mange med den traditionelle, udvendige sol- afskærmning.

Men ejendomsselskabet Castellum har nu løst problemet med passiv opvarmning med en dansk teknologi, og de sparer alle de traditionelle omkostninger til drift og vedligehold.

Det er særlige mikrolameller i selve termoruden, som stopper 90 procent af solens energi og varme uden at fjerne lys og udsyn. Der er heller ingen bevægelige dele, og systemet skal ikke betjenes.

"Ved større investeringer som solafskærmning på en ejendom ser vi på udgifterne ud fra en levetidsbetragtning på eksempelvis 30 år. Ser man kun på anlægsomkostningerne, får man ikke synliggjort effekten og konsekvensen af sine valg.

Hertil kommer de afledte effekter som højere tilfredshed hos brugerne, færre klager og mulighed for forbedret produktivitet. Summen af disse giver den bedste løsning", siger Rasmus Mørch, projektchef og ansvarlig for driften i Castellum

Stor besparelse
Den særlige solafkærmning kommer fra den danske producent Mircroshade, og Castellum har senest brugt solafkærmningen i sin nye kontorejendom på Kalvebod Brygge i København.

"Her viste regnestykket med Microshade sig at være positivt i forhold til alternativerne. Vi valgte at tage en investering up front og både få en besparelse på driften samt et bedre indeklima", konstaterer Rasmus Mørch.

En udvendig solafskærmning ville koste 3,8 mio. kroner, men der ville stadig være behov for køling de dage, det blæser, og markiserne derfor ikke kan køre. Et køleanlæg ville koste seks mio. kroner i investering plus årlige driftsomkostninger.

Driftsomkostningerne på den udvendige solafskærmning ville være omkring 347.000 kroner årligt mod nul kroner nu, anfører Rasmus Mørch. (Se dokumentation her).

 

Bahe
Licitationen 12. august 2016

12 September 2016