Domicil fik solafskærmning på en uge

MT Højgaard er godt i gang med færdiggørelsen af Nordeas nye hovedsæde. Solafkærmningen blev færdig på en uge

20-25 meter oppe over gulvet på et arbejdsstillads har entreprenørfirmaet MT Højgaard netop afsluttet montagen af en 620 kvm glasoverdækning med solafskærmning over et stort åbent rum i Nordeas nye hovedsæde i Ørestad i København. 

MT Højgaard er totalentreprenør på det markante byggeri, der er tegnet af Henning Larsen Architects. 

Entreprenører er vant til at afsætte flere uger i byggeplanen til at montere vinduer og teknik til solafskærmning, men montagen har denne gang taget en uge, da montagen er sket udefra. 
”Det ville koste os en del ekstra tid, hvis der var valgt en indvendig solafskærmning”, siger Hans Korsholm, entrepriseleder hos MT Højgaard i en pressemeddelelse. 

”Folkene monterer vinduet med integreret sol- afskærmning i en arbejdsgang som et almindeligt vindue. Det løftes ind og fastgøres, og vi skal ikke tilbage og gøre mere. Når vinduet er sat i, er solafskærmningen også på plads”, fortsætter Hans Korsholm. 

Ovenlyset er med til at opfylde arkitektens ønske om mest mulig naturligt dagslys ind i rummet for at skabe et åbent og lyst miljø. 

Høj bæredygtighed 

Den positive effekt på indeklimaet er vigtig, da målet er at opnå den højeste certificering efter den bæredygtige certificeringsmodel Leed. 

Cowi, der er rådgiver, og Henning Larsen Architects har arbejdet for at sikre bæredygtighed med lavt energiforbrug, godt indeklima og sunde materialer i tæt samarbejde med MT Højgaard. 

Især i det 5.500 kvm store trading floor, som ligger i husets hjerte, har det været en udfordring at holde rumtemperaturen nede og sikre et godt termisk indeklima. 

Uønsket opvarmning fra solen kunne skabe træk og medføre krav om ekstra ventilation, som ville koste energi og forringe indeklimaet. 

Byggeriet står færdig senere i år. 
19 february 2016